مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس
  • عربستان سعودی، کویت، امارات متحدۀ عربی، عمان، قطر و بحرین، برخی از کشورهای حوزۀ خلیج فارس (Gulf countries) هستند که استاندارد زندگی و رشد اقتصادی بسیار بالایی دارند. مهاجرپذیری و نیاز به کارگران بین‌المللی، یکی از مهم‌ترین وجوه اشتراک این مناطق است که مهاجرت به کشورهای عربی را به یکی از مهم‌ترین اهداف مهاجرتی افراد تبدیل می‌کند.

    سالانه صدها هزار نفر از کشورهایی مانند ایران، هند، پاکستان، بنگلادش، فیلیپین و نپال، برای کار به کشورهای حوزۀ خلیج فارس مهاجرت می‌کنند. اما بهترین کشور عربی برای مهاجرت کدام است و اخذ ویزای کار این مناطق، چه شرایطی دارد؟ در ادامه این مقاله از ثبت کیش با بررسی نحوه مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس همراه ما باشید.

    شرایط مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس

    جالب است بدانید که جمعیت خارجی در شورای همکاری خلیج فارس (GCC)، کمی بیشتر از جمعیت محلی این منطقه است. در حالی که برخی از مناطق، مانند عربستان سعودی، طی سال‌ها موفق شده‌اند که سهم بیشتری از بومیان (۶۳ درصد) را در جمعیت خود حفظ کنند، جمعیت مهاجران در مناطق دیگری مانند قطر (۱۴ درصد) یا امارات (۱۱ درصد) بیشتر است.

    بیشتر مهاجران کشورهای حوزۀ خلیج فارس، در محدودۀ سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند. این موضوع نشان می‌دهد که بیشتر افراد، به دلایل اقتصادی به این کشورها مهاجرت می‌کنند. بسته به هدف و مقصد موردنظر خود، مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس، ضوابط و قوانین زیادی دارد.

    برای موفقیت در این مسیر، بهتر است که ابتدا با مشورت یک وکیل مهاجرتی، ببینید که بهترین ویزا برای شرایط شما کدام است و برای اخذ آن، لازم است که چه مراحلی را طی کنید.

    بهترین کشور عربی برای مهاجرت

    بهترین کشورهای عربی برای مهاجرت

     

    اصطلاح «کشورهای عربی خلیج فارس»، به گروهی از کشورهای عربی اطلاق می‌شود که با خلیج فارس هم‌مرز هستند. کشورهای عضو اتحادیۀ عرب در این منطقه، عبارتند از:

    ۱) بحرین؛

    ۲) کویت؛

    ۳)عراق؛

    ۴) عمان؛

    ۵) قطر؛

    ۶) عربستان سعودی؛

    ۷) امارات متحدۀ عربی.

    برای مهاجرت به کشورهای عربی، باید بدانید که درآمد بیشتر این کشورها به بخش نفت وابسته است. از این رو، کشورهایی مثل امارات متحدۀ عربی، سعی دارند که تنوع بیشتری به اقتصاد خود ببخشند.

    در حال حاضر، ۷۹ درصد از کل تولید ناخالص داخلی امارات متحدۀ عربی، از بخش‌های غیرنفتی است و صنعت نفت، تنها ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی دبی را تشکیل می‌دهد. از میان کشورهای حوزۀ خلیج فارس، فقط اقتصاد بحرین به نفت متکی نیست. این کشور، بیشتر بودجۀ خود را در بخش‌های بانکداری و گردشگری سرمایه‌گذاری کرده است.

    امارات و بحرین، شاخص توسعۀ انسانی بالایی دارند و توسط بانک جهانی (World Bank)، به عنوان اقتصادهایی با درآمد بالا شناخته شده‌اند؛ اما به‌طور کلی، امارات متحدۀ عربی (UAE) به عنوان بهترین کشور عربی برای مهاجرت شناخته می‌شود!

    مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس برای کار

    مهاجرت کاری به کشورهای حوزه خلیج فارس

    شرایط کلی مهاجرت کاری به کشورهای عربی چیست و برای اخذ ویزای کار این مناطق، باید چه مراحلی را طی کنیم؟

    امارات متحده عربی

     

    برای زندگی در یکی از مناطق امارات متحده عربی (ابوظبی، دبی، عجمان، رأس‌الخیمه، فجیره، شاره و ام‌القیوین)، باید ویزای اقامت بگیرید. پس از دریافت این ویزا، می‌توانید نسبت به اخذ مجوز کار امارات اقدام کنید.

    معمولاً انجام تمامی تشریفات مربوط به ویزای اقامت و اشتغال در امارات، به عهدۀ شرکت اسپانسر شما است.

    خدمات مرتبط: اخذ اقامت امارات (دبی)

    عربستان سعودی

    برای دریافت ویزای کار عربستان سعودی نیز باید یک شرکت اسپانسر شما شود. این شرکت به شما کمک می‌کند تا مجوز کار بگیرید. هنگام ارسال درخواست خود برای اخذ ویزا، مطمئن شوید که حداقل ۶ ماه از اعتبار پاسپورتتان باقی مانده باشد.

     

    نکته: اگر در سال‌های اخیر به اسرائیل سفر کرده‌اید، ممکن است که درخواست شما جهت دریافت انواع ویزای عربستان سعودی، ریجکت شود.

    کویت

    برای اینکه بتوانید در کویت کار کنید، باید مجوز کار و ویزای اقامت داشته باشید. ویزای کار این کشور، به عنوان ایقاما (iqama) نیز شناخته می‌شود و برای دریافت آن به یک اسپانسر (که معمولاً کارفرماست) نیاز دارید. پس از اینکه کارفرما شرایطتان را برای کار در کویت و شرکت خود تأیید کرد، می‌تواند جهت صدور مجوز کاری برای شما اقدام کند.

    شما باید این مجوز را به نزدیک‌ترین سفارت کویت ببرید و درخواستی جهت اخذ ویزای ورود (entry visa) صادر کنید. پس از ورود به کویت، برای تأیید امنیتی باید آزمایش‌های پزشکی و انگشت‌نگاری را انجام دهید و در صورت موفقیت، می‌توانید برای مدت‌زمانی مشخص، در این کشور کار کنید.

    مهاجرت به کشورهای عربی

    عراق

    در سال‌های اخیر، شرایط اجتماعی و اقتصادی عراق، نوسانات زیادی داشته است؛ به همین دلیل، پیدا کردن کار در این کشور، کمی چالش‌برانگیز است. قانون عراق برای صدور مجوز کار به کارمندان عرب و غیرعرب، متمایز است. همۀ کارمندان غیرعراقی و غیرعرب برای اشتغال در این کشور، باید یکی از ۲ ویزای زیر را داشته باشند:

    ۱) ویزای تجاری عراق (Iraq Business Visa): مدت اعتبار این ویزا ۳۰ روز است. اگر می‌خواهید که برای انجام فعالیت‌های تجاری یا سرمایه‌گذاری وارد این کشور شوید، می‌توانید نسبت به اخذ ویزای تجاری اقدام کنید.

    ۲) ویزای کار عراق (Iraq Employment Visa): ویزای کار، مجوز رایج‌تری است که اگر می‌خواهید در این کشور اشتغال داشته باشید و درآمد کسب کنید، باید آن را داشته باشید.

    بحرین، عمان و قطر

    همۀ این مناطق، قوانین متفاوتی برای ارائۀ انواع ویزای مهاجرت کاری به کشورهای حوزه خلیج فارس دارند؛ با این‌حال آن‌ها نیز روند مشابهی با کشورهای قبلی طی می‌کنند. معمولاً برای اینکه بتوانید ویزای کار بگیرید، باید یک شرکت در حوزۀ تخصصی موردنظر شما، اسپانسرتان شود.

    بنابراین اولین قدم برای مهاجرت به کشورهای عربی و دریافت ویزای کار آن‌ها، این است که آگهی‌های شرکت‌های گوناگون را بررسی کرده و برای موقعیت‌های شغلی مختلف آن‌ها اپلای کنید. پس از موفقیت در این مرحله، می‌توانید مراحل دیگر را به سادگی پیش ببرید. موسسه اندیشه قرن کیش، سرمایه گذاری در عمان را هم برای شما فراهم کرده است.

    کلام آخر مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس

    در میان مقاصد مهاجرتی محبوبی مانند کانادا، آلمان، ایتالیا و استرالیا، کشورهای عربی حوزۀ خلیج فارس نیز از محبوب‌ترین مقاصد متقاضیان بین‌المللی محسوب می‌شوند. مهاجرت به هر یک از این کشورها، شرایط و قوانین خاصی دارد که لازم است پیش از هرگونه اقدام در این مسیر، با کمک کارشناسان مجرب و کارآزموده موسسه اندیشه قرن کیش، از آن‌ها آگاه شوید.

    سؤالات متداول راجع به مهاجرت به کشورهای حوزه خلیج فارس

    ۱) چرا باید به کشورهای حوزۀ خلیج فارس مهاجرت کنیم؟

    فرصت‌های شغلی موجود در کشورهای حوزه خلیج فارس، از مهم‌ترین دلایل افزایش روزافزون متقاضیان مهاجرت به این مناطق است.

    ۲) چند کارگر مهاجر در شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس مشغول به کار هستند؟

    نزدیک ۳۰ میلیون نفر در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، مشغول به کار هستند.

    ۳) بهترین کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برای مهاجرت کدامند؟

    با توجه به شرایط می‌توان به امارات متحده عربی، عمان و بحرین اشاره کرد.

    ۴) آیا می‌توان جهت کار به عراق مهاجرت کرد؟

    با توجه به شرایط بی‌ثبات این کشور، پیدا کردن کار در آن راحت نیست. اما به طور کلی این امکان وجود دارد و لازم است ویزای کار اخذ شود.

    بیشتر بخوانید:

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    مطالب مرتبط
    فهرست