مهاجرت به کانادا با روشهای مختلفی امکانپذیر خواهد بود؛ یکی از این روشها که مورد توجه بسیاری از ایرانیان نیز قرار دارد، ثبت شرکت در این کشور است. امکان گرفتن اقامت دائم، با ثبت هر شرکتی فراهم نیست؛ ولی در صورتی که شرکت به سوددهی برسد، تحت شرایطی خاص، این امکان هم وجود خواهد داشت. علاوه بر بحث اقامت، ثبت شرکت در کانادا، امکان فعالیت در یک کشور توسعهیافته را نیز برای افراد فراهم خواهد کرد.
برای ثبت شرکت در کانادا، فرایند مشخصی را باید طی کنید و به مدارک خاصی هم نیاز دارید. این فرایند، گاهی پیچیده و طاقتفرسا خواهد بود؛ به همین دلیل در برخی از مواقع، افراد به جای کانادا، کشورهای نزدیکتر مانند امارات یا عمان را برای ثبت شرکت و مهاجرت انتخاب میکنند. برای آشنایی با این فرایندها و مقایسه ثبت شرکت در کانادا و کشورهای حاشیه خلیجفارس، در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
با توجه به نوع شرکت و میزان سرمایه، روشهای متعددی برای ثبت شرکت در کانادا وجود دارد. در ادامه، هر کدام از این روشها را معرفی میکنیم:
روشهای ثبت شرکت در کانادا | ویژگیها | معایب |
شرکت با مسئولیت محدود | امکان راهاندازی چنین شرکتی، با حداقل دو عضو وجود دارد و این نوع شرکت میتواند در سطح استانی یا فدرال ثبت شود. عمده مسئولیتها، بر عهده شرکت است و سهامداران، مسئولیت محدودی در اداره کسبوکار دارند. سهم هر کس در سود و زیان نیز مشخص است. | سهم کم سهامدار در اداره شرکت و هزینه راهاندازی بالا |
کسبوکار شخصی | در این روش، کل کسبوکار به نام یک فرد ثبت میشود و همان فرد نیز مسئول شرکت خواهد بود. سود و زیان شرکت در این حالت، به عهده مؤسس شرکت است. | هر ۵ سال یکبار، نیاز به تمدید مجوز دارد. در صورت زیان شرکت، فرد ممکن است کل سرمایهاش را از دست بدهد. مالیات این روش، بیشتر از سایر حالات است. |
شرکت تضامنی یا سهامی | در این حالت، هرکس به میزان سهم خود، در سود و زیان شرکت سهیم خواهد بود. پیچیدگی اداری ثبت چنین شرکتی زیاد است و مشمول معافیتهای مالیاتی نیز میشود. | تصمیمگیری در مورد شرکت، به عهده یک نفر نیست و امکان زیان یا اتخاذ روشهای زیانده نیز وجود دارد. |
شرکت تعاونی | در این حالت، چندین سهامدار با مسئولیت محدود، در شرکت سهیم هستند. | در صورت بروز اختلاف بین اعضا، شرکت از هم میپاشد. |
از میان روشهای فوق، روش کسبوکار شخصی، برای گرفتن ویزای کانادا مناسبتر است؛ زیرا در این حالت، با راهاندازی یک کسبوکار کوچک و ثبت واحد تجاری خود، با پیچیدگی کمتری امکان دریافت ویزا را خواهید داشت.
برای دریافت ویزای ثبت شرکت، فرد متقاضی، یک شرکت یا واحد تجاری را ثبت یا خریداری میکند؛ سپس با مراجعه به اداره کار، باید نشان دهد که کسبوکار او اثری منفی بر بازار کار کانادا نخواهد داشت. در این شرایط، اگر اداره کار نیز به چنین نتیجهای برسد، نامه Labor Market Impact AssessmentیاLMIA را برای فرد صادر میکند. این نامه، در حقیقت سند اثبات مسئله فوق برای اداره مهاجرت است و فرد با در دست داشتن آن و سایر مدارک موردنیاز، به اداره مهاجرت مراجعه و تقاضای ویزا میکند. در صورتی که همه چیز بهخوبی پیش برود، برای فرد ویزا صادر خواهد شد.
فرایند فوق، در مقایسه با کشورهایی مانند امارات و عمان، بسیار پیچیده است؛ زیرا ثبت شرکت در کانادا، به تنهایی نمیتواند تضمینی برای اخذ اقامت باشد و برنامه کاری شما باید بهصورت دقیق برای دولت تشریح شود و مورد تایید نیز قرار بگیرد.
شرایط لازم برای ثبت شرکت در کشور کانادا عبارت هستند از:
علاوه بر شرایط فوق، مدارک زیر را نیز برای ثبت شرکت باید ارائه دهید:
هزینه مورد نیاز برای ثبت شرکت، به نوع آن بستگی خواهد داشت؛ همچنین به دلیل تفاوت قوانین و هزینهها در استانهای مختلف، هزینه نهایی ثبت شرکت در نقاط مختلف کانادا نیز متفاوت خواهد بود. این هزینهها، شامل هزینه خرید سهام یا راهاندازی کسبوکار، هزینههای اداری، هزینههای فردی، هزینه وثیقه و… میشوند.
به جز هزینه کسبوکار و خرید سهام که به نوع شرکت بستگی دارد، معمولاً به مبلغی بیش از ۱۰۰ هزار دلار کانادا هم نیاز خواهید داشت. هزینه اداری نیز بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ دلار کانادا خواهد بود.
برای ثبت شرکت در کانادا، باید مراحل زیر را طی کنید:
امارات، بهعنوان یک کریدور تجاری بینالمللی، بازارهای در حال رشد منطقه MENA، جنوب شرق آسیا و سایر بازارها، با رشد سریع جهان را به هم متصل کرده است. این کشور، به علت موقعیت استراتژیک و اقتصاد پایدار خود، موقعیت تجاری منحصربهفردی را برای سرمایهگذاران فراهم میکند. امارات، ضمن ایجاد ۴۵ منطقه آزاد تجاری برای جذب سرمایهگذاران خارجی، بسیاری از قوانین قضایی و روادید معلوم در سایر نقاط کشور را نیز در این مناطق تعلیق کرده است.
این اقدام، در کنار اقتصاد رو به رشد امارات، این کشور را به محلی ایدهآل برای ثبت شرکت و شروع فعالیت تجاری تبدیل کردهاند. برای آشنایی با مقوله ثبت شرکت در امارات، در ادامه با ما همراه باشید.
ثبت شرکت در کانادا، در کنار مزایایی مانند اخذ ویزای این کشور، معایب و پیچیدگیهای متعددی نیز دارد. از جمله این معایب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در مقابل چنین معایبی، کشورهای حاشیه خلیجفارس مانند امارات و عمان، با ایجاد مناطق آزاد متعدد، نه تنها برای ایرانیان، بلکه برای اتباع بسیاری از کشورها دیگر نیز محیطی جذاب برای سرمایهگذاری و ثبت شرکت فراهم کردهاند. برخی از مزایای ثبت شرکت در این کشورها، در مقایسه با کانادا، عبارت هستند از:
در این مقاله، ثبت شرکت در کانادا و فرایندهای لازم برای انجام اینکار را شرح دادیم. همانطور که گفتیم، برای ثبت شرکت در این کشور، به حداقل ۱۰۰ هزار دلار کانادا سرمایه نیاز دارید که این عدد ممکن است به یک تا دو میلیون دلار نیز (بسته به استان و نوع کسبوکار) برسد. در ادامه، نحوه گرفتن ویزای ثبت شرکت را توضیح دادیم و معایب و پیچیدگیهای آن را بیان کردیم.
در پایان، با مقایسه ثبت شرکت در کانادا و کشورهای حاشیه خلیجفارس، نتیجه گرفتیم که ثبت شرکت در این کشورها، در مقایسه با کانادا، بسیار راحتتر و بهصرفهتر است. برای دریافت مشاوره در خصوص ثبت شرکت در کشورهای مختلف از جمله کانادا و کشورهای حاشیه خلیجفارس، با موسسه حقوقی اندیشه قرن کیش در تماس باشید.
حداقل سرمایه موردنیاز برای ثبت شرکت در کانادا ۱۰۰ هزار دلار است.
بله، هزینه ثبت شرکت در امارات چیزی در حدود ۱۷ هزار دلار بوده که این مبلغ برای کانادا حداقل ۱۰۰ هزار دلار است.
بهغیر از هزینه بسیار پایینتر آنها نسبت به کانادا، این کشورها دارای مناطق آزاد تجاری هستند که با ثبت شرکت در آنها کسبوکارتان معاف از مالیات است.