با توجه به ساختار تجاری پیشرفته امارات، سرمایهگذاران و کارآفرینان سراسر جهان، این کشور را برای راهاندازی کسبوکار خود انتخاب میکنند که این موضوع، بازاری بسیار رقابتی در این کشور به وجود آورده است. برخی شرکتها ممکن است شاهد کپیبرداری از برند یا لوگوی خود باشند و این موضوع تجارتشان را تحت تأثیر قرار دهد. اینجا، همان جایی است که ثبت برند در امارات میتواند راهگشا باشد.
ثبت قانونی برند در امارات، که میتواند یک اسم یا نماد باشد، از دزدیده شدن برند شرکت شما جلوگیری خواهد کرد؛ بهعلاوه، بهصورت قانونی نیز شما مالک خدمات و کالاهای آن برند تجاری محسوب خواهید شد.
علامت تجاری، اسم، عبارت، امضا، جمله، علامت، نقاشی، شکل، کتیبه یا عکسی است که برای متمایز ساختن کالاها و خدمات و تعلق داشتن آنها به یک مالک مشخص، مورد استفاده قرار میگیرد.
ثبت علامت تجاری در امارات، مزایای متعددی دارد؛ از جمله اینکه از برند شما حفاظت میکند و مانع از تقلید و کپی از اسمتان میشود. مسئول رسمی ثبت، تغییر و لغو برندهای تجاری در امارات نیز وزارت اقتصاد این کشور است.
برای ثبت علامت تجاری در امارات متحده عربی، محدودیتهایی وجود دارد که عبارتند از:
ممکن است محدودیتهای دیگری نیز در این زمینه وجود داشته باشند که میتوانید در سایت وزارت اقتصاد امارات تمام آنها را مشاهده کنید و از جزئیات آنها مطلع شوید.
بعد از اینکه فرم ثبت برند را پر کردید، باید کارمزد ثبت علامت تجاری در امارت را که حدود ۸۷۰۰ درهم است، پرداخت کنید. این مبلغ، هزینه ثبت علامت تجاری است و سایر هزینهها مانند هزینه ترجمه، هزینه روزنامه (۸۰۰ درهم) و… را شامل نمیشود. هزینه ثبت برند، از طریق وبسایت وزارت اقتصاد امارات و بهصورت آنلاین قابل پرداخت است.
پس از ثبتنام و پرداخت هزینه، باید منتظر تأیید وزارت اقتصاد امارات باشید. حتماً توجه کنید که تمام اطلاعات را بهصورت صحیح وارد کنید؛ زیرا وجود هرگونه اشکال در اطلاعات ارائهشده، موجب رد شدن درخواست شما خواهد شد. درصورت رد شدن درخواست ثبت برند، باید درخواستتان را مجدداً تنظیم و ارسال کنید؛ اما اگر درخواستتان هیچ مشکلی نداشته باشد، معمولاً در یک بازه زمانی ۳۰ روزه، با درخواست شما موافقت خواهد شد.
فرایند چاپ در روزنامه رسمی و… نیز در حدود ۳۰ روز زمان خواهد برد؛ لذا میتوان گفت که برای ثبت برند در امارات، حداقل ۲ ماه زمان نیاز دارید.
هر علامت تجاری ثبتشده در امارات، تا ۱۰ سال اعتبار دارد و بعد از این زمان، با پرداخت هزینه، تمدید خواهد شد.
در نظر داشته باشید که ثبت علامت تجاری در امارات، تنها در شیخنشینهای امارات، الزام قانونی و اجرایی دارد و در بقیه نقاط جهان، اعتبار اجرایی نخواهد داشت و نمیتواند مانع از کپی نام برند شما شود.
تمام اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی که به فعالیتهای صنعتی، تجاری، خدماتی و حرفهای مشغول هستند، میتوانند برای ثبت برند در امارات اقدام کنند. ثبت برند در این کشور بسیار ساده است؛ اما این مسیر باید با دقت طی شود تا هیچ مشکلی در روند کار پیش نیاید.
برای ثبت برند در امارات، باید مراحل زیر را طی کنید:
اولین گام برای ثبت برند در امارات این است که مطمئن شوید برند شما، پیش از این، در این کشور و توسط شرکت دیگری ثبت نشده است. اگر برند مورد نظرتان هماکنون ثبت شده باشد، شما حق استفاده از آن را نخواهید داشت. برای اطمینان از این موضوع، میتوانید نام برند را در اینترنت یا وبسایتهایی مانندMarcaria جستجو کنید. به محض اطمینان از عدم ثبت برند مدنظرتان، میتوانید به سراغ مرحله دوم بروید.
گام دوم ثبت برند در امارات، پرکردن فرم آنلاین در وبسایت وزارت اقتصاد این کشور است. این وزارتخانه، مسئول رسمی ثبت برند در امارات محسوب میشود. برای این منظور، پس از پیداکردن گزینه خدمات (Services) در وبسایت وزارت اقتصاد، منوی ثبت علامت تجاری Trademarks را انتخاب و فرم مربوطه را پر کنید. مدارکی که در این مرحله نیاز دارید، شامل موارد زیر میشوند:
بعد از آپلود کردن مدارک ضروری، باید فرم را تأیید کنید و پس از پرداخت هزینه، منتظر بمانید تا وزارت اقتصاد با درخواست شما موافقت کند. درصورتیکه همه مراحل را بهدرستی انجام داده باشید و مدارک لازم را نیز بهدقت ارسال کنید، وزارت اقتصاد با درخواست شما موافقت خواهد کرد.
پس از تأیید درخواست، باید برند خود را در ژورنال رسمی علائم تجاری و دو روزنامه محلی به چاپ برسانید. برای چاپ برند ثبتشده در ژورنال رسمی علائم تجاری، لازم است تا ۱۰۰۰ درهم، در وجه وزارت اقتصاد امارات، پرداخت کنید. توجه داشته باشید که برای چاپ در دو روزنامه محلی عرب زبان نیز باید هزینهای را متحمل شوید. روزنامههایی که مجاز هستید تا علامت تجاری خود را در آنها چاپ و اعلام کنید عبارتند از:
پس از چاپ علامت تجاری در روزنامههای محلی، افراد تا ۳۰ روز میتوانند به برند شما اعتراض کنند. درصورتیکه در این مدت کسی به برند شما اعتراض کند، وزارت اقتصاد اعتراض او را بررسی خواهد کرد. در نهایت، اگر اعتراض صورت گرفته وارد نبود، رد میشود و اگر وارد بود، وزارت اقتصاد شما را در جریان میگذارد.
در نظر داشته باشید که وزارت اقتصاد، ژورنال رسمی را تنها در پایان هر ماه چاپ میکند؛ بنابراین همانطور که قبلا هم گفتیم، میتوان نتیجه گرفت که ثبت برند در امارات، حدود ۲ ماه به طول میانجامد.
اگر در مدت تعیینشده، هیچ اعتراضی به برندتان صورت نگیرد، وزارت اقتصاد امارات، یک گواهی ثبت برند برای شما صادر میکند. این گواهی، جزئیاتی مانند شماره ثبت علامت تجاری، نام برند و اسم مالک آن، خود برند و توصیف کالاها و خدماتی که زیرمجموعه آن قرار میگیرند را شامل میشود.
دبی، بزرگترین شهر امارات و یکی از مدرنترین شهرهای دنیاست. این شهر، توسط مجموعه وسیعی از شبکههای ارتباطی احاطه شده است و مکانی ایدهآل برای تمام فعالیتهای تجاری بهشمار میرود.
دبی، با توجه به چشمانداز خود که تبدیل شدن به هاب تجارت الکترونیک منطقه است، علاوه بر ثبت برند معمول در بقیه مناطق امارات، امکانات ویژهای نیز برای ثبت نام تجاری در نظر گرفته است؛ بهعنوان مثال، منطقه آزاد تجارت الکترونیک دبی (EZDubai)، برای میزبانی شرکتهای تجارت الکترونیک داخلی و خارجی، طراحیشده است. این منطقه، با دارا بودن زیرساختهای قوی و تأسیسات مناسب برای کارهای دفتری، انبار گمرک و سایر کارهای مرتبط، یک الگوی موفق در حوزهی خود بهشمار میرود.
از مزایای راهاندازی کسبوکار در منطقهی آزاد تجارت الکترونیک، نسبت به دیگر مناطق، میتوان به تمرکز ۱۰۰ درصدی این منطقه روی تجارت الکترونیک اشاره کرد.
در مجموع، با ثبت برند در دبی، میتوانید از امتیازهای ویژهای که این منطقه برای شرکتهای خارجی در نظر گرفته است نیز بهرهمند شوید.
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی که به فعالیتهای صنعتی، تجاری، خدماتی و حرفهای مشغول باشند میتوانند برای ثبت برند در امارات اقدام کنند.
کل فرآیند ثبت برند تجاری در امارات در حدود ۲ ماه زمان نیاز خواهد داشت.
این گواهی در امارات برای ۱۰ سال اعتبار دارد و پس از آن نیاز به تمدید دارد. لازم به ذکر است که ثبت برند در امارات تنها در شیخنشینهای آن، الزام قانونی و اجرایی دارد و در بقیه نقاط جهان اعتبار اجرایی ندارد.
هزینه کارمزد ثبت علامت تجاری در امارت حدود ۸۷۰۰ درهم است که شامل سایر هزینهها مانند هزینه ترجمه، هزینه روزنامه و… نمیشود.